Handige vakantie tips

Het lijkt misschien niet zo met dit weer, maar we gaan weer richting de zomer toe en dit is een seizoen waarin veel inbraken gepleegd worden. We gaan op vakantie en huizen zijn onbewaakt.

Hier hebben wij een aantal tips voor om inbraak zoveel mogelijk te voorkomen!

1) Meld absoluut niet op social media dat u op vakantie gaat en wacht met het plaatsen van foto's. Hoe leuk het ook lijkt om wat vakantie kiekjes te delen, de verkeerde mensen kunnen dit ook zien en maken er graag gebruik van! U wilt natuurlijk niet dat uw waardevolle spullen weg zijn bij thuiskomst.

2) Doe ten allen tijden uw ramen en deuren op slot, hoe simpel dit ook klinkt dit voorkomt 1 op de 4 inbraken!

3) Als u met vakantie gaat, stel uw buren op de hoogte. Zij kunnen dan een oogje in het zeil houden en bij onraad reageren.

4) Zorg voor verlichting in huis of in een bedrijfspand, schaf desnoods een aantal sensorlampen in voor dag en nacht. Hiermee schrik je de inbrekers af!

5) Uw sleutels buiten verstoppen is niet handig! Het lijkt handig als u uzelf buiten gesloten hebt, maar dieven kunnen deze ook vinden en gebruiken voor de verkeerde doeleinden. In plaats daarvan kunt u wellicht uw buren een paar sleutels geven voor noodgevallen.

Bij terugkomst van je vakantie kun je natuurlijk alsnog een mooie selectie van je vakantiefoto’s online delen!

Wordt er wel ingebroken? Meld dit en maak een alert op WeAlert aan! Uw buurtgenoten zullen dit zien en alert zijn! Let op elkaar en wees alert, inbrekers houden niet van een sociale en alerte buurt!

Meer belangrijke tips rondom jouw veiligheid en leefbaarheid kun je in de WeAlert-app vinden!

Deel op Facebook

Actueel

Laatste berichten van WeAlert